Több, mint tánc
Angol keringő
Angol keringő
Angol keringő

Gyertyafénykeringőként is ismert, lassú, 3/4 - es ritmusú tánc. A standard versenytáncok egyike. A tánchoz használt ruhák az egyik legelegánsabbak, nagyestélyi, és frakk. Süllyedések, és emelkedések, valamint nagy táncpozíciók jellemzik. Monumentális, ugyanakkor gyönyörű. A társastáncok egyik legszebbike.
Argentin tangó
Argentin tangó
Argentin tangó

Az argentin tangó erősen improvizatív tánc. Nincs alaplépése, bár lépéskombinációt rögzítettek már eddig, és a fellépéseken is általában fix koreográfiákat táncolnak. Ebben a táncban a férfi, és a nő is a klasszikus szerepében maradhat, egyértelmű a kettejük közötti viszony. Minden benne van, ami egy férfi, és nő között megtörténhet.
Bachata
Bachata
Bachata

Érzéki, lassú ütemu latin tánc, közkedvelt kiegészíto tánca a salsa-kluboknak. Egyszeru, könnyen megjegyezheto lépései vannak, jellegzetessége viszont a szokatlanul közeli tartás, és a komoly csípo és testmunka. Érzéki hatású tánc, elsosorban a másik nem iránt érzett erotikus vonzalom fejezodik ki benne.
Balett
Balett
Balett

A klasszikus táncmozdulatok, minden tánc alapjából. Lehet komolyan, és komolytalanul - elkápráztatni, vagy szórakoztatni. Elsősorban színesítő koreográfia-betétként ajánljuk, de önmagában is megállja a helyét. Nem könnyű, de nem is nehéz. Hosszabb betanulási időt igényel.
Bécsi keringő
Bécsi keringő
Bécsi keringő

A bálok legismertebb, leggyakoribb tánca. 3/4 - es, gyors ütemű, körben haladó tánc. A harmincas évektől fedezték fel újra, azóta nagy előszeretettel táncolják, alapvető táncca a szalagavató báloknak is. Az operabált is hagyományosan egy bécsi-keringő nyitja. Általában fehér esküvői ruha, és frakk a szokásos táncviselet, de táncolhatják más estélyi ruhában is.
Charleston
Charleston
Charleston

A XX. században jelent meg az Egyesült államokban, a feketék népi táncaként. Elsosorban Charleston városában volt közkedvelt, innen származik a neve. A huszas évekre már rendkívül népszeru tánc lett, és széles körben elterjedt. Jellemzo rá a lábfejek "csámpa" tartása, és a jellegzetes kéztartás, ami leinkább egy északi úszó madárra emlékeztet sokakat.
Cha-cha-cha
Cha-cha-cha
Cha-cha-cha

A Mambo-ból kialakított gyors tánc, a csípő aktív, gyors ringatózó mozgása jellemzi. Leginkább az íncselkedés, és a flört megjelenítője a parketten, könnyed, szerelmes játék apró lépésekkel, szaggatott mozdulatokkal.
Dirty Dancing  - Mambo
Dirty Dancing - Mambo
Dirty Dancing - Mambo

A Dirty Dancing tánca a Mambo. Kubai hangulat, pezsgő erotika, bujaság. A tánc maga nem teljesen átkoreografált, inkább irányadó mozdulatai vannak, így kecses lezserséggel bájol el minden szemlélőt. Hasonlít a salsára, azonban nem őrizte meg az autentikus mozdulatokat. Sokkal inkább divattánc, látványos koreográfiákkal.
Hip-Hop
Hip-Hop
Hip-Hop

A hip-hop gyűjtőfogalom, több táncstílust is magába foglal. Elsősorban a fekete népcsoport szubkultúrája volt Bronx-ban, de azóta világszerte ismert, és nagyon népszerű műfaj lett. Jellemző rá a lazaság, lezserség, vagy akár az agresszió is. Zenéje a Funk, disco, soul, dub, reggae, stb. stílusokból alakult ki, legismertebb a rap.
Ír Tánc
Ír Tánc
Ír Tánc

Az ír tánc eredetét a keltákig vezethetjük vissza, az ő néptáncaikkal keveredett az ősi ír tánc, ami a késobbi ír tánc őse lett. Egy leszármazottja az ír néptáncnak az ír sztep, a ketto nem azonos. Utóbbi napjainkban közkedvelt tánc lett, reneszánszát éli szinte az egész világon.
Jazz
Jazz
Jazz

A Jazz stílus a huszadik század elején, New Orleans-ben, a jazz zene Mekkájában tűnt fel először, majd onnan terjedt tovább az egész világra. Nagy hatással volt a rá a balett, és kifinomultságában mára már vetekszik vele. Fő jellegzetessége az izoláció, a különböző testrészek külön-külön mozgatása.
Jive
Jive
Jive

A jive a swing, a boogie-woogie, és a rock'n roll. Ezek elemeiből épül össze, fantasztikus showelemek, emelések, és az elmaradhatatlan emelkedett hangulat jellemzi. Leginkább ugrásokból, rúgásokból, és gyors fordulatokból áll.
Maffia tánc
Maffia tánc
Maffia tánc

Több táncstílusból koreografált karaktertánc. A Gengsztervilágot idézve főleg a keresztapával, és a szicíliai maffiával azonosítják, néha modernebb felhanggal. Fegyverek, elegáns ruhák, és napszemüveg.
Men in Black
Men in Black
Men in Black

A sötét szemüveges földönkívülieket üldöző rendőrök jellegzetes karakterek, könnyedén felismerhetőek. A zene is népszerű, a tánc pedig könnyedén elsajátítható. Modern táncot szoktak rá táncolni, ami jellegében, és stílusában is visszaadja a film hangulatát, aminek a közkedveltségét köszönheti.
Modern tánc
Modern tánc
Modern tánc

Modern színpadi koreográfiák populáris zenék, és modern ritmusokra alkotott alaplépés nélküli táncok. Videoklipekben, és táncegyüttesek által táncolt formációkban találkozhatunk vele. Közkedvelt, hiszen divatos zenéket használ, és magával ragad a ritmusa a tánc elejétől a végéig.
Musicalek
Musicalek
Musicalek

A musikal zene, és tánc. Nincs is nagyobb élvezet, mint átadni magunkat a zene hangulatának, és táncolni, mint ahogy a filmekben láttuk. Grease, Hair, Dzsungel Könyve, A Padlás, Chicago, Casanova, Operaház Fantomja, Moulin Rouge, hogy csak a legnagyobbakat említsük.
Paso Doble
Paso Doble
Paso Doble

Erőteljes, pattogós hangvételű tánc, a bikaviadalokat idézi. A táncban a férfi a torreádor, a nő a kendő. feszes mozdulatok, és markáns pozíciók jellemzik.
Polka
Polka
Polka

A 19. században Európa-szerte elterjedt, 2/4-es ütemű, cseh eredetű polgári társastánc. A polka elterjedésében a polgári táncélet mellett jelentős szerepe lehetett a népi kölcsönhatásnak is. Szerepet játszott a paraszti tánckultúra átalakulásában, az egységes, polgárosult táncstílusok kialakulásában. Játékos, gyors, vidám társastánc.
Quick Step
Quick Step
Quick Step

A huszadik század elején a Foxtrottból két táncstílus alakult ki, a Quick Step, és a Slowfox. A Quick Sstep stílusára jellemző a szárnyaló könnyedség, a ruganyos lépések, és a pontos, hirtelen mozdulatok. A standard versenytáncok egyike.
Reggaeton
Reggaeton
Reggaeton

Az erőteljes csípőmozgás miatt főként a lányoknak érvényesülnek benne, de néhány fiú igazán impozáns kiegészítője lehet egy lánycsoportnak. Felszabadultság, és némi szexuális felhang jellemzi. Párban is jól kivitelezhető.
Retro
Retro
Retro

A hatvanas-hetvenes évek közismert disco-slágereire táncolt tipikus mozdulatok. Felismerni főként a ruhákról, és a jellegzetes széles mozdulatairól lehet. Napjainkban is rendkívül közkedvelt.
Rocky
Rocky
Rocky

Ez az egyik legviharosabb táncok egyike. Gyors mozdulatok, emelkedett hangulat, rúgások, és pörgések, emelések és dobások. Laza, könnyed mozdulatok, és látványos talajon forgás. Magával ragadó zene, és őröletes pörgés.
Rumba
Rumba
Rumba

Lassú, romantikus latin-amerikai tánc. Hangsúlyos test, és csípőmunka jellemzi, erotikus mozdulatokkal. Kubai eredetű versenytánc, szerelmes hangulat, érzelmes zene.
Salsa
Salsa
Salsa

Forró, latin eredetű tánc. Könnyed hangvételű zene, játszadozó erotika, és állandó csípőmozgás jellemzi. Különböző kar alatti forgások oda-vissza, és lépéskombinációk sokasága keveredik benne. Lehet lassan, és gyosan is táncolni, akár változhat az ütem egy számon belül is.
Samba
Samba
Samba

Az egyik legismerteb latin - amerikai körtánc. Klasszikus süllyedő-emelkedő mozgással, ritmizált lépésekkel, és csípőmunkával dolgoznak a táncosok. Gyors hangvételű zene jellemzi.
Slow Fox
Slow Fox
Slow Fox

A Slow Foxban majdnem minden lépés azonos hosszúságú. A táncosok folymatosan haladó mozgásban vannak. A lábak a tánc járó jellegét hangsúlyozzák. A táncban az emelkedés és az ereszkedés egy hosszan elnyújtott hullámmozgást láttat. A test mozgása folyamatos, ám az oldalak váltakozva lendülnek kissé előbbre . Rendkívül elegáns mozgásforma.
Swing
Swing
Swing

A swing zenével párhuzamosan alakult ki Amerikában, a jazz, és blues zenékre táncolt stílusok összességét jelenti (lindi-hop, black-bottom, stb.). Gyors, vidám hangvételű zene, jellemzően akrobatikus elemekkel teletűzdelve.
Tangó
Tangó
Tangó

A tangó standard versenytánc. Jellemző rá a gyors, hirtelen lépésekből álló erőteljes mozgás. Szaggatott tánc, folyamatosan váltakozik a gyors lépés, és a feszült szünetek között. Erőteljes fejmozdulatokról és irányváltásokról könnyedén felismerhető.
Disco
Disco
Disco

A kilencvenes évek nagy discoslágereire épített tipikus koreográfia, nagy mozdulatokkal. Csillogó kiegészítők, nagy paróka, színes ruhák. A hangulat garantált, ahogy a siker is. Népszerű választás minden korosztálynak.
Karib tenger kalózai
Karib tenger kalózai
Karib tenger kalózai

A film, amiről szinte mindenki hallott. A zene is mindenkinek ismerős. De táncolni nem mindenki tud rá. Filmbeli mozdulatok, magával ragadó zenei élmény. A siker garantált.
Kán kán
Kán kán
Kán kán

A múlt század dereka óta éjszakai mulatókban női tánckarok által előadott gyors, erotikus tánc, mely Offenbach révén az operettbe is bevonult. Tipikusan a nagy szoknyákat tartva,a lábukat emelgető hölgyek jelképezik, hiszen a tánc is ilyen mozdulatokból áll.
Reneszánsz
Reneszánsz
Reneszánsz

Lant, és énekszó. Stílusos, látványos tánc azoknak, akik komolyan gondolják. Jelmezekben érdemes előadni, így igazán különleges előadás készíthető. Páros tánc, páros formáció.
Cigány tánc
Cigány tánc
Cigány tánc

Mindenki ismeri, ahogy te is. Hegedű, kurjantások, vidámság, és sok ugrálás. Nagy szoknya, kalap, csizma és bajusz. Könnyen tanulható.